پیشبینی کیفیت زندگی بیماران مبتلا به سرطان پیشرفته مراجعه کننده به بخش مراقبت تسکینی براساس اضطراب و افسردگی
مراقبت تسکینی، رویکردی کل نگرانه و مؤثر به مبتلایان به بیماری های پیشرفته بدون اشاره به طول عمر آنها تعریف شده که در آن مدیریت درد و سایر علائم و نیز ارائه حمایت روانی و اجتماعی و معنوی امری ضروری است، ازاین رو سازمان بهداشت جهانی مراقبت تسکینی را یکی از مسائل مهم بهداشت عمومی در سراسر جهان معرفی کرده است.
برنامه های مراقبت تسکینی شامل تیم های چند رشته ای از متخصصان بالینی می شود که با بیماران برای بهبود کیفیت زندگیشان، از لحاظ جسمانی و روانشناختی ملاقات می کنند و دانش و مهارت های تخصصی لازم را برای تسکین علائم و کنترل عوارض جانبی بیماریهای جدی به کار می برند.

مراقبت در زمینه تسکینی متفاوت از مراقبت درمانی است؛ زیرا با وجود تأکید بر زندگی، مرگ را نیز به عنوان واقعیت درنظر می گیرد. ازجمله بیماری هایی که باوجود آمار فراوان بهبودی با مرگ قریب الوقوع همراه بوده، سرطان است و در
مراقبت های تسکینی مدنظر قرار می گیرد. ازآنجا که ابتلا به بیماری سرطان با علائمی همراه است و بیش از نیمی از مبتلایان به این بیماری پنج نشانه مشترک خستگی، ضعف، درد، کاهش وزن و بی اشتهایی را گزارش می کنند، این نشانه ها با ادراک فرد از کیفیت زندگی تعارض دارد.
درباره ی خود انتقادی بخوانید
درواقع، این علائم می تواند کیفیت زندگی بیماران را به طور در خورتوجهی کاهش دهد و چالش های بیشماری برای مراقبت کنندگان بهداشتی ایجاد کند.
در همین راستا یکی از اهداف مهم در مراقبت تسکینی، بهبود یا حفظ کیفیت زندگی بیماران ازطریق پیشگیری و اجتناب از مشکلات ناشی از بیماریهای بدون علاج و ارائهٔ درمان های مؤثر برای کاهش شدت پریشانی مرتبط با بیماری است که در آن اغلب عواقب ناشی از بیماری شامل درد و رنج درخورتوجه روانی و اجتماعی و معنوی از سلامت جسمانی وخیم تر می شود.

درنتیجه، اصطلاح «کیفیت زندگی» اطلاعاتی را درباره وضعیت جسمانی، روانشناختی، اجتماعی و معنوی فرد در بر دارد.
در دهه های گذشته چندین گزارش نشان داده است که بیشتر این مشکلات بر کیفیت زندگی بیماران مبتلا به سرطان پیشرفته تأثیر می گذارد؛ به عنوان مثال، علائم جسمی و علائم روانی و پریشانی های مالی با کیفیت زندگی کمتر در این گروه از بیماران همراه است؛ بنابراین، بررسی کیفیت زندگی بیمار می تواند درک عمیق تری را درباره چگونگی تأثیر بیماری بر زندگی آنها فراهم آورد.

در همین راستا، یافته های مطالعهٔ میرزایی و همکاران در ایران نشان داد که 31 درصد مبتلایان به سرطان پستانِ دریافت کنندهٔ مراقبت تسکینی و حمایتی دارای کیفیت زندگی مطلوب و 18 درصد دارای کیفیت زندگی نسبتاً مطلوب و 51 درصد دارای کیفیت زندگی نامطلوب بوده اند.
علاوه براین، میزان افسردگی و اضطراب در بیماران مبتلا به سرطان پیشرفته بهترتیب ۲۰تا ۵۰و ۲۰تا۴۰درصد گزارش شده است. درواقع، افسردگی مشکل شایع تر سلامت روان در بیماران مبتلا به سرطان پیشرفته و مراقبت تسکینی به شمار می رود.